diumenge, 17 de novembre de 2013

Pastís de pa, poma i plàtan

El dissabte va ser un dia intens, un any mes vam anar al Festival A RAS, us ho recomano, ho fan un cop a l'any en l'antigo Mercat de Mollet del Vallès.
Es poden veure tocar als millors Banjistas que hi ha al món, i aquest ja ha estat el segon any que Alfons s'ha pujat a l'escenari a tocar .. no, no és que el sigui un gran bangista, però és alumne del millor, Lluis Gomez
Dit això .. com ja sabia que acabariamos tard ja tenia feta el menjar del Diumenge, per poder "descansar" però no les postres.
Aquesta recepta és del llibre La cocina de Dolors Mateu
L'original portava poma i pera que jo he variat posant platan, no tenia peres .....


Ingredients.

-250 ml de llet
-2 ous
-100 grams de pa sec
-50 grams de mantega
70 grmas de sucre moreno
-Sal
-1 cullerada de farina
-2 pomes
-1 plàtan
-Melmelada o gelatina per pintar


Posem en un bol el pa, sense crosta, amb la llet, ho deixem uns minuts que quedi ben xop, que el pa absorbeixi tota la llet.
Afegim la mantega, els ous, el sucre, la farina, i un pessic de sal.
Ho batem tot amb la batedora elèctrica i posem la barreja en un motlle per al forn.
Posem a sobre les fruites laminades i ho posem al forn calent a 190 graus uns 35-40 minuts.
Quan traiem el pastís del forn el podem pintar amb una mica de melmelada o gelatina per donar-li brillantor.
Algú a casa l'ha acompanyat amb un gelat de iogurt casolà, sense sucre, el contrast és fantàstic.
Altres els han acompanyat amb una mica de xarop de xocolata .. i altres amb les dues coses ...