dijous, 17 de novembre de 2016

Al RAS XV Bluegrass & old time festival

Un altre any mes, com sempre des de fa 15 anys, hem pogut gaudir del festival de musica AL RAS.
Tots els anys hi ha un cartell d'artistes impressionants, però crec que aquest any s'han superat.
La veritat és que ami aquests ritmes sempre m'havien agradat però vaig començar a interessar-me més quan el meu fill gran ens va dir que el volia tocar en Banjo, d'això ja fa uns 9 anys.
Tot i que aquesta música al nostre país no és molt coneguda al Festival sempre té molt èxit, se celebra al Mercat Vell de Mollet del Valles sempre per aquestes dates, l'entrada és gratuïta.

Us deixo un enllaç on es poden veure a través de Youtube les actuacions del festival.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL5apTcSMuhRMYPgsqMcIoOE9D49df925r

http://b-magazine.cat/2016/11/13/al-ras-15-anys-celebrant/El bluegrass es va desenvolupar com a gènere musical a la segona meitat dels anys 1940, és un estil musical, inclòs en el country que, a la primera meitat del segle XX, es va conèixer com hillbilly.
Té les seves arrels últimes en la música tradicional d'Anglaterra, Irlanda i Escòcia, portada pels immigrants de les Illes Britàniques a la regió dels Apalatxes, encara que va sofrir també influències d'estils musicals afroamericans, principalment el jazz i el blues.
La música bluegrass és interpretada per bandes els instruments principals solen ser guitarra, banjo, mandolina, violí i baix, als quals s'afegeix en ocasions el dobro.
 La part vocal és harmonitzada en trio o duo, sempre amb una veu molt alta de característic so estripat i captivador conegut com "high lonesome sound".

 Jamie Lynn i Trae Buckner ...i jo


Fotografía del Periodico de Catalunya