dimarts, 8 de novembre del 2016

La fageda d'en Jordà

Una de les excursions més boniques que hi ha a la zona de la Garrotxa és la que es pot fer al bosc de faigs La fageda d'en Jordà.
A 4 quilòmetres d'Olot,un passeig fàcil i accessible
La fageda és un bosc excepcional per créixer sobre la colada de lava del volcà del Croscat, en un lloc pla amb turons suaus, i forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Un altre de les coses que el fa tan excepcional és perquè esta situat a només 550 metres d'altura, això és possible per la humitat de l'ambient i el drenatge del sòl volcànic.

Es un lloc màgic, on la natura es mostra amb tots els seus colors, els seus silencis ..

Confesso que em fa por perdrem en un bosc,però quan passeges per la Fageda això no pot succeir ja que els camins estan molt marcats.

La millor opció per a passejar per la fageda és seguir algun dels itineraris que te assenyalat al parc natural, a els quals s'acompanyen de tríptics que permeten Conèixer millor l'entorn i gaudir de la passejada. i no has de sortir d'ells, sobretot per no trencar l'equilibri que hi ha al bosc, no molestar i no deixar empremta del nostre pas, el que significa no agafar res, dels arbres ni del terra.

Una altra forma de visitar La Fageda és amb el carro tirat per Cavalls.
Es pot contractar el servei a l'aparcament i també és una visita molt agradable, et donen una volta pel bosc i en un tram del recorregut paren perquè puguis trepitjar el terra i passejar un moment.

Al mig de la fageda hi ha les instal·lacions de la cooperativa La Fageda, una empresa sense afany de lucre que es dedica a l'elaboració de iogurts i altres productes làctics que comercialitzen per tota la comarca i la resta de Catalunya. La peculiaritat d'aquesta empresa és que el 60% de treballadors són persones amb alguna discapacitat. A part de productes làctics, també tenen un viver de plantes amb el qual s'encarreguen del manteniment dels parcs de la ciutat d'Olot.

Es poden visitar les instal·lacions de la Cooperativa amb visites guiades que s'han de sol·licitar per internet o trucant a un telèfon que tenen al seu web, això si, s'han de reservar amb prou antelació sobretot si és en període de vacances o ponts.

http://www.fageda.com/




Saps on és la fageda d'en Jordà?
Si vas pels vols d'Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i profond
com mai cap més n'hagis trobat al món:
un verd com d'aigua 

endins, profond i clar;
el verd de la fageda d'en Jordà.
El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi a poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud:
s'atura, i no sent res, i està perdut.
Li agafa un dolç oblit de tot lo món
en el silenci d'aquell lloc profond,
i no pensa en sortir, o hi pensa en va:
és pres de la fageda d'en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.
Oh companyia! Oh deslliurant presó!


Joan Maragall (1860-1911)



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.