dimecres, 9 de novembre de 2016

Empanada de verdures i tonyina. Un altre

Mai em surten les empanades igual, primer per que mai faig la massa igual, i tampoc el farcit ..
Ja sabeu que cuino, moltes vegades, amb el que tinc a la nevera, faig improvisació.
Li havia promès a l''Aniol que faria una empanada de tonyina, així que vaig fer aquesta.
Amb la massa molt fina, i molt farcit.

Ingredients.

-2 Cebes de Figueres
-2 Pebrots verds
-1 Pebrot vermell
-1 albergínia
-4 Tomàquets madurs
-2 Llaunes petites de tonyina en oli d'oliva
-Farigola
-sal
-Pebre
-Oli D'oliva

Per a la massa

-300 grams de farina de força
-20 Grams de llevat fresc
-30 ml d'oli d'oliva suau
-Aigua (la que admeti la massa)
-Sal
-1 ou per pintar


Primer de tot tallem les albergínies a trossets, quadradets. les salem i les deixem reposar en un colador, així evitarem que ens deixin sabor amarg.
Escaldem els tomàquets, els traiem la pell i les llavors i els tallem a trossets.
reservem
Tallem les cebes, els pebrots en juliana i els sofregim en una paella amb una mica d'oli, quan estiguin mig fets afegirem la albergínia, i una estoneta després els tomàquets.
Posem sal, pebre i una mica de farigola, si ens agrada, o una altra herba aromàtica que ens agradi.
un colp ho hem retirat el foc i estigui temperat li podem afegir la tonyina, jo li trec l'oli, i ho barregem bé.
Fem la massa posant al taulell la farina, i enmig sal, l'oli i el llevat dissolt en una mica d'aigua tèbia, no poseu en principi molta aigua per que hem d'anar afegint fins que ens quedi una massa que no s'enganxa a les mans.
Amassem.
Amb una part de la massa farem un cercle, a sobre d'un paper especial per a forn, a sobre posem el farciment, amb l'altra part de la massa fem un altre cercle per tapar i segellem les vores.
Fem un forat al centre i pinzellem amb ou batut.
Introduïm al forn calent a 190 graus uns 35 minuts.
Aquesta és la meva versió, senzilla, sense pretensions, però feta amb molt de carinyo i amb ingredients de primera qualitat.