dilluns, 7 de novembre del 2016

Excursió al Volcà Santa Margarida



Avui us convido fer una excursió a un lloc un tant singular, dins el cràter d'un volcà que va entrar en erupció fa uns 11.000 anys.

Per als que viviu a Catalunya segur que us resultarà un lloc familiar però per als que no esteu tan a prop, i que potser no conexeu la zona us asseguro que si feu una visita us encantarà.

Totes les excursions que es fan a la zona són molt intersants, però avui us comento aquesta, la del Volcà Santa Margarida.

Molt a prop d'Olot, a 4 km , té pàrquing just on comença la passejada, si ens allotgem en qualsevol dels dos càmpings propers podem anar a peu travessant un bosc que està molt ben marcat.
Avui us donaré una recomanació, si aneu a un càmping sens dubte aneu al  Camping La Fageda, us asseguro que us sentireu molt a gust,per l'eltorn i per el personal tan amable, descarteu totalment el Càmping Lava, potser esta mes prop de les excursions, 10 minuts, però els propietaris són uns antipàtics i realment l'estada  no resulta agradable, ho dic jo, per experiència i el podeu consultar en diferents fòrums.

Ara pugem al volcà.

El Volcà té 700 m d'altitud,destaca per l’ampla cràter circular i la perfecció de la seva forma.
Pel camí anem trepitjant terra volcànica, amb aquest color marró tan característic, i entre els molts tipus d'arbres que anem trobant hi ha alzines, castanyers.

Pujar és una passejada,encara que hi ha un tros del recorregut que fa bastant pujada es fa fàcilment,fins  i tot pujem als més petits!! un cop s'arriba a dalt, uns 30 minuts caminant cal fer la baixada al cràter on trobem l'ermita Santa Margarida, d'origen romànic, i que dóna nom al volcà.

És una excursió molt interessant, molt agradable i diferent segons les estacions de l'any, el color de la vegetació canvia, i no sabria dir-vos quin és el millor moment per anar-hi.















































Hi ha una experiència única que és visitar la Garrotxa en Globus, ho fa una empresa que es diu Vol de Coloms, però de moment vull dir que aquesta no serà la meva experienca per que em donen terror les altures, i mes en globus !!! !




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.