dilluns, 21 de novembre de 2016

Pastís papallona amb pomes i plàtan


En realitat aquest és el clàssic pa de pessic de iogurt, però amb algun petit canvi.
Ho he de fer amb el motlle de papallona ,que la veritat des que el vaig comprar l'he utilitzat molt poc.
Per donar-li un toc especial li he afegit plàtan i poma caramel·litzats.

Ingredients.

-1 iogurt natural o grec
-1 mesura de iogurt d'oli de girasol o d'oliva susu
-2 mesures de iogurt de panela
-3 mesures de iogurt de farina
-1 sobre de llevat amb pols
-3 ous
-1 poma
-1 plàtan
-3 cullerades de sucre blanc
-ratlladura de pell de llimona
-Canyella en pols

Posem en una paella el sucre blanc amb una gotes d'aigua, quan comença a agafar color li afegim la poma i el plàtan talladets a trossos molt petits, li donem unes voltes, reservem.
Barregem el sucre panela amb els rovells d'ou, el batem bé, anem afegint el iogurt i l'oli, sense deixar de batre, afegim la farina i el llevat tamisats, ratlladura de pell de llimona i una mica de canyella en pols.
Muntarem les clares a punt de neu i ho barregem tot amb cura, per últim afegirem els trossos de poma i plàtan que havíem caramel·litzat.
Posem en un motlle i introduïm al forn calent a 170 graus uns 45/45 minuts.
Quan hagi acabat la cocció ho deixem una estoneta dins el forn perquè no baixi el pa de pessic.

Ha quedat deliciós. He descobert que amb sucre panela els melindros queden molt millor, m'agrada la textura i el sabor que dóna, i és mes sa que el sucre blanc refinat.

S'acosten les festes de Nadal, gaudim d'aquests dies i de la vida!!!!
Feliç setmana!!!