dijous, 24 de novembre de 2016

Patates farcides


Em perdonareu la foto que ha sortit d'allò més sosa i mal feta !! però amb les presses d'emplatar i servir-les...  aqui tenim el resultat..
Us comentaré que aquestes patates van tenir molt, molt èxit a casa, no va quedar ni una, vaig fer una safata gran sencera i per a mi unes sense la carn.

Ingredientes.

-Patates
-Butifarra
-pebrot verd
-pebrot vermell
-ceba
-tomàquet madur
-Llet
-sal
-pebre
-formatge ratllat per gratinar
-Mantega


Rentem bé les patates i les bullim amb pell.
Quan ja estiguin cuites les deixem refredar i les tallem per la meitat.
Fem el farcit.
Tallem a rodanxes les albergínies, els posem sal i deixem que deixin anar aigua.
Tallem molt petits, els pebrots les cebes i la albergínia.
Als tomàquets els escaldem els traiem la pell i les llavors, i també els tallem petits
En una cassola o paella anem a sofregir tot, primer la ceba i els pebrots, després la albergínia i els tomàquets, afegim sal, pebre i alguna espècia si ens agraden
Retirem de la paella i fregim en el mateix oli, o afegim una mica més, la botifarra, abans li hem de treure la pell que l'envolta, que ens quedi esmicolada.
Ho barregem tot.
A les Patates que havíem bullit les buidem una mica per enmig, no fins a la pell per que se'ns trencarien!
En el buit que queda posarem el farcit de carn i verdures.

Amb la patata que hem tret farem un puré espès, barrejant amb una mica de llet i mantega, el puré ha de quedar fi i espès, el just perquè tingui consistència i no es vessi, però tampoc ha de ser molt molt espès perquè es faria pesat, li afegirem sal i pebre.
Posem pure sobre de les patates amb el farciment, i per últim sobre el formatge ratllat.
Gratinem al forn.

Aquesta vegada les he emplenat amb botifarra, però podem omplir-les amb carn picada de vedella o barreja de diferents carns, i diferents verdures.

Com em passa moltes vegades la idea surt de veure que hi ha a la nevera o en el rebost!