divendres, 11 de novembre de 2016

Cigrons Fuentesaúco

Soc una fanatica de les llegums, pel sabor, la textura, les propietats que contenen.
A casa les mengem com a mínim 3 vegades a la setmana, diferents i gairebé sempre només bullides.


Avui he cuit aquests Cigrons de Fuentesaúco, que per cert els vaig comprar a la nova botiga del Carrer Muntaner i han sortit boníssims ... vaig a per mes !!!

El cigró és una de les varietats més antigues de la família de les lleguminoses.

Ens aporten molts beneficis per les seves propietats, són una de les llegums més energètiques pel seu contingut hidrats de carboni d'absorció lenta.

El cigró es caracteritza pels àcids grassos insaturats linoleic i oleic, els quals protegeixen l'organisme del denominat com colesterol alt.
També contenen una important quantitat de fibra, que ajuda a regular el trànsit intestinal i és ideal per a aquelles persones que pateixen de restrenyiment.

També contenen proteines, vitamines i minerals: calci, magnesi, ferro, fòsfor i potassi, que ajuden a mantenir les defenses del nostre cos.

El cigró de Fuentesaúco, produït a la comarca de la Guareña, al sud-est de la província de Zamora, és una indicació geogràfica protegida de la província de Zamora (Castella i Lleó, Espanya),