dilluns, 7 de novembre de 2016

Mandonguilles amb formatge i salsa de tomàquet


Avui hi havia una persona, diguem un noi, a casa que tenia moltes ganes de provar aquestes mandonguilles! Qui sera?
Unes senzilles mandonguilles preparades amb carn que m'han picat a la carnisseria de confiança, però que porten una sorpresa, estan farcides de formatge.
Les he fet grans per assegurar-me que l'fregir el formatge no es sortís.
Per al Martí mandonguilles petites sense farcit, no li agrada el formatge.

Podem facilitar la recepta si fem servir una salsa de tomàquet ja feta, que tinguem congelada, la veritat és que jo no la congelo mai, o comprada de pot.

He utilitzat aquest tipus de formatges per que són els que tenia, però podem fer-la amb mozzarella o amb el formatge que més ens agradi.


Ingredients.

-300 Grams de carn picada de vedella
-300 Grams de carn picada de porc
-1 Rovell d'ou
-1 Cullerada de pa ratllat
-formatge gorgonzola
-formatge manxec
-10 Tomàquets madurs
-sal
-Pebre
-julivert fresc
-orenga
-farina
-oli d'oliva


Escaldem pelem i traiem les llavors als tomàquets, els trossegem, els posem en una paella amb una mica d'oli i deixem que es vagi fent la nostra salsa.

Barregem la carn amb el rovell d'ou, una mica de sal, pebre, julivert picat i pa ratllat.
Fem unes boles posant en el centre un tros de formatge.
Arrebossem en farina i fregim en oli calent.

Quan ja tinguem feta la salsa de tomàquet la posem en una cassola amb les mandonguilles, rectifiquem de sal i posem una mica de orenga i julivert picat, els donem unes voltes que ens quedin ben barrejades amb les salsa.
A punt per servir.

Ho hem acompanyat amb arròs llarg bullit amb curri i curcuma.