dilluns, 7 de novembre de 2016

Arròs amb sípia i calamars

Des del mes de Juliol que no cuinaba un arròs, després del repte de fer coses diferents que em va proposar el Martí.
L'altre dia vaig trobar al mercat una gambes fresques del tipus arrosseres i uns calamars petits, amb alguns ingredients mes vaig preparar aquest arròs

Ingredients

-1 ceba petita
-5 Grans d'all
-1 Pebrot petit vermell
-3 Tomàquets madurs
-1 Sípia fresca neta, però amb la seva salsa
-4 Calamars petits nets
-1 Litre de brou de peix
-200 grams de gambes arrosseres
-400 Grams d'arròs bomba
-300 grams de musclos de roca
-sal
-safrà
-oli d'oliva

Netegem una mica els musclos i els fem bullir en una cassola tapada, sense aigua, el just perquè s'obrin.
Reservem.

Posem en una cassola a escalfar el brou de peix.

Ratllem la ceba i els alls,i tallem en trossos molt petits el pebrot
Escaldem els tomàquets i els traiem la pell i les llavors, els trossegem.

Tallem la sípia i els calamars a trossets petits. 



En una paella per arròs posem oli i sofregim primer les gambes, una mica només.
Les traiem, reservem.
Sofregim en el mateix oli els calamars i la sípia.
Les traiem, reservem.

En el mateix oli sofregim l'all, la ceba i el pebrot, quan estigui a punt afegirem el tomàquet i deixarem que es sofregeixi gairebé fins que s'enganxi, cura no es cremi !!!


Afegim al sofregit la sípia i el calamar que havíem reservat i la tinta de la sípia, remenem una mica, tirem l'arròs, remenem una mica i afegim el brou, sal, safrà i deixem que bulli uns 16 minuts, sense remenar.

Quan falta un minut per acabar la cocció posem les gambes i els musclos.
Servim.

Aquest arròs no queda res sec, queda sucós.
El brou, si no tenim casolà el podem comprar a brick.