dilluns, 26 de setembre del 2016

Foix i el Castell dels Comtes de Foix


Una de les coses que més m'agrada de viatjar és visitar Castells, Catedrals, fortaleses, estan plens d'Història, és com si pogués viatjar en el temps.

Aquest estiu una de les primeres parades que vam fer en la nostra ruta a França va ser Foix i vam visitar el seu Castell.

És un dels castells millor conservat de la ruta dels Càtars.

El castell de Foix forma part dels grans llocs de Migdia-Pirineus en la col·lecció «Arièja,
 14 000 anys d'història».

Edificat a partir del s. X, aquest castell recorda al cavaller Gastón de Foix, més conegut com Gastón Febus (1331-1391)


Després dels avatars en les batalles contra els croats, el castell càtar de Foix, ja entrat el segle XV, es va utilitzar com a presó, fins a mitjan segle XIX,i és impressionant veure els gravats que van deixar els presoners a les torres

A l'interior del castell de Foix, hi ha un museu, en el qual estan exposats les troballes arqueològiques del jaciment trobat fins ara en el mateix castell.

Cal estar en forma per visitar-lo per que l'accés al Castell és tot en pujada per uns carrers empedrats i per que que gran part de la visita són les seves dues torres i són tot escales en forma de Caragol.


També vam passejar pels carrers de Foix, és molt interessant el traçat medieval, dels seus carrers i carrerons, amb les façanes de les seves cases construïdes amb el típic entramat de fusta vertical formant fileres, que podem trobar en totes les ciutats en la ruta dels càtars.

 Tot i que la calor era gairebé insuportable ens va agradar molt la població per que hi ha un ambient molt francès, amb cafès i terrasses plenes de gent xerrant tranquil·lament, els seus parcs plens de flors, realment és un lloc molt agradable per visitar i per viure la història.


wikipedia:
El Castell de Foix és un castell al centre de la ciutat de Foix (Occitània)a una altura de 60 metres d'aquesta, per sobre d'una roca calcària. A pesar de ser un important centre d'atracció turística per a la ciutat de Foix i el departament de l'Arieja, és més conegut per la seva relació amb Andorra i el fet d'estar associat al catarisme.

El castell va ser mencionat per primera vegada al principi del segle XI. L'any 1002, figura en el testament de Roger Icomte de Carcassona, que llegà la fortalesa al seu fill menor Bernard.
























































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.