dimarts, 20 de setembre de 2016

Pastís de patates i espinacs

Aquest cap de setmana he estat molt inspirada cuinant coses diferents, tal com li vaig prometre a Martí que faria a partir de les critiques constructives de... sempre mengem el mateix!!!!!.
Vaig fer aquesta mena de pastís, construcció, de patata i espinacs, que era el que tenia a casa, però un altre dia ho faré amb la base de patates igual però amb xampinyons, o albergínies, bacó ....ja us ho anire explicant

Els va agradar molt, però clar l'èxit estava garantit per que si l'ingredient principal són les patates és difícil fracassar per que crec que agraden a gairebé tothom.



Ingredients.

-Patates
-Espinacs
-Llet
-Mantega
-Farina
-Sal
-Pebre
Nou Moscada
Formatge ratllat per gratinar

Posem aigua a bullir, molt poca, amb sal i bullim els espinacs.
Quan estiguin a punt les posem en un colador i deixem que s'escorrin bé.
Jo sempre faig servir espinacs frescos, les congelats no m'agraden gens, no té gust.
Escalfem oli per fregir les patates.
Tallem les patates el làmines no gaire fines i les fregim.
Quan les traiem de l'oli les posem en paper absorbent, molt important !! perquè no ens quedi oliós.
Posem una mica de sal a les patates.
En una safata per forn posem una capa de patates i al damunt una d'espinacs, una altra de patates i una altra d'espinacs i acabem amb una de patates.

Preparem una beixamel una mica espessa, com sempre, posem mantega en un cassó i al foc, quan queda liquida afegim una mica de farina, remenem i anem afegint la llet, sense deixar de batre, posem sal, nou moscada i un mica de pebre.

Posem la beixamel sobre de les patates, que quedin cobertes, jo no he posat molta per que si no seria un plat molt pesat.
Per últim el formatge ratllat per sobre i directes al forn, a gratinar.