dilluns, 12 de setembre de 2016

Guisat de mongetes planxades amb mandonguilles de bacallà








Aquesta recepta és del Bloc Cuchillito y tenedor, com sempre Mary et dono les gràcies per les teves meravelloses receptes

Gairebé no cal dir que a casa aquest tipus de plats els agrada molt, primer per que els encanta el bacallà i per que també els agraden molt els llegums.
Encara que  fa molta calor i no és temps de plats de cullera calents aquest ho he fet per al primer dia de escola un altre intens curs que se'ns ve a sobre i que com de depressa passen els cursos, els anys i el temps !!!


Ingredients:

-500 Grams de mongetes planxades
- 300 g. de bacallà per dessalar
-molla de pa,
- llet
-1 Rovell d'ou
-1 Gra d'all
- Julivert fresc
-1 Fulla de llorer
-1 pastanaga
-1 Porro,
-1 Litre i mig de brou de peix,
-5 Cullerades soperes de salsa de tomàquet
-pebre vermell dolç
 -125 ml de vi blanc.
-Oli d'oliva
- farina




Posem en remull les mongetes a un dia abans, podem fer-ho amb mongetes ja cuites, ami personalment no m'agraden, i coure-les en casa no costa res, a més és un producte bo, bonic barat, deliciós i saludable
Dessalem almenys 2 dies abans, i canviant l'aigua, el bacallà, el netegem bé d'espines i pell i l'escorrem
Remullem el pa amb llet.
 Piquem el gra d'all, el bacallà, afegim el julivert i la molla de pa que havíem remullat.
Afegim un rovell d'ou i els donem forma de mandonguilles, les arrebossem en farina i les fregim en oli calent.
No cal fregir-molt, que quedin sucoses.
Posem a coure les mongetes que havíem posat en remull,les rentem una mica en aigua freda, les posem en una cassola cobertes amb el brou fred, amb el porro net, la pastanaga pelada, sal i una fulla de llorer.
Quan estiguin a mitja cocció hi afegim la salsa de tomàquet amb un all picat, una mica de pebre vermell dolç i el vi blanc.
Quan ja estiguin cuites les mongetes els afegim les mandonguilles de bacallà deixem de coguin un parell de minuts i ja tenim la nostra cassola a punt per portar a la taula.