dijous, 29 de setembre del 2016

Niaux. Coves de Niaux. Camping des Grottes


Depres de dies d'estar donant voltes i visitant pobles, museus, catedrals, caminant sense parar, tot i que també ens va donar temps de banyar-nos en el llac i en un complex d'aigua, vam decidir que era el moment de descans, d'estar 2 dies en un lloc fix.

Els nostre camí... les nostres rodes.. ens van portar fins a aquest curiós poble, Niaux, és molt bonic, molt tranquil,, Niaux  és un poble conegut per les seves grutes 

El poble de Niaux no té botigues, ni un Passeig, ni Monuments.. només un petit Hotel restaurant, una església molt senzilla enganxada a un cementiri, com en gairebé tots els pobles de França, un Safareig antic i unes cases on la gent encara deixa la porta oberta, però he volgut fer-li aquest post per posar algunes fotos per que ens va agradar molt i la nostra estada va ser molt agradable i tranquil·la, sense sorolls, sense aclaparaments.



Al costat del poble, creuant el rio trobem un tranquil Càmping on miris on mis hi ha bosc, aigua, muntanyes, un paisatge espectacular.


.
La gruta o cova de Niaux és una cova prehistòrica que es troba mig amagada a mig vessant a la vall de Vicdessos, prop del poble  amb pintures rupestres del Paleolític Superior, on son especialment nombroses figuracions parietals, compta amb pintures magdalenienses, pintures que havien estat realitzades durant un llarg període comprès entre 11.500 i 10.500 anys a.C.


Classificada com a monument històric de França des el 13 de juliol 1.911,2 la gruta de Niaux és part d'un conjunt subterrani de 13 km de longitud, que també inclou la gruta de Lombrives situada a l'altra banda de la muntanya.


La gruta de Niaux està oberta al públic i les visites estan estrictament regulades per garantir la conservació de les obres parietals.
 El recorregut es fa a través de dues grans coves i alguns passatges estrets, en el mateix pis que recorrien els magdalenienses en el seu estat natural: humit, irregular i relliscós 
Les visites son en petits grups de fins a 20 persones i estan dirigits per un guia: de juliol a setembre. No hi ha sistema d'il·luminació permanent instal·lat a la gruta i cada grup s'il·lumina amb llums elèctrics portàtils 

 Per veure les pintures del saló negre cal endinsar-se en la cova uns 800 m des de l'exterior, el que indica la intenció dels seus creadors de cercar un lloc de la cova adequat per als seus fins i lluny del món exterior.
El saló Negre és una rotonda natural les parets es troben adornades amb un centenar de representacions animals en un conjunt excepcional magníficament conservat, i és on són gran part de les pintures que han estat datades pel mètode del carboni-14 amb una antiguitat d'uns 13.000 anys, aquestes pintures realitzades amb traços negres fetes amb un material identificat  com carbó vegetal ,altres pintures també estan realitzades amb aquest material o amb diòxid de manganès, i algunes vegades amb un material vermell obtingut de la mòlta d'hematita,.representen els grans mamífers de la fauna prehistòrica de la regió, com bisons, cavall, cérvols i cabres salvatges.

.A la Cova de Niaux destaca que no s'hagin trobat restes d'ocupació humana, ni a l'entrada (el més freqüent) ni de la resta de la cova.







































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.