dilluns, 26 de setembre de 2016

Patates de Lió amb la recepta del Fermí Puig

Aquesta recepta l'he sentit al programa de ràdio  El món a Rac 1.
Cada divendres tenen en l'estudi el cuiner Fermí Puig que dóna receptes molt senzilles, proposa una recepta i després trucan els oients per proposar les seves, és molt interessant, encara que sempre m'agafa enmig del carrer i no les puc apuntar, però aquesta és molt fàcil.

Aquesta recepta és típica de Lió

Ingredients

-1 Quilo de patates
-500 ml  de llet
-150 ml de crema fresca
-150 Grams de formatge Gruyère ratllat + 50 grams
-sal
-Pebre
-2 grans d'all
-Nou moscada
-mantega

Pelem les patates, sense rentar-les, ens interessa que no perdin el midó, les tallem a rodanxes fines.
Les posem a bullir amb la llet, la crema fresca, els 150 grams de formatge, sal, pebre i nou moscada.
Les deixarem bullir uns 15 minuts.
Encara no estaran cuites del tot, però és el que volem.
Farem servir una safata per a forn  a la que li refregarem els alls per les parets i el fons, per que quedi tot el seu sabor.
Ho posem tot a la safata  amb la resta del formatge per sobre i una mica de mantega.
Ho tapem amb paper d'alumini i ho posem al forn calent a 150 graus uns 45 minuts.
Deliciós.,
Han demanat que enviem la foto al programa i jo ho vaig fer !!