dimarts, 3 d’abril de 2012

Risotto

Aquesta recepta l'he tret del llibre de F. Adrià. Jo li he afegit els espàrrecs, els vaig veure al Mercat i vaig pensar que quedarien .
És una recepta molt fàcil, però cal estar controlant la cocció de l'arròs perquè quedi cremós i no s'enganxi. Crec que és la segona vegada en la meva vida que faig Risotto, però a partir d'ara ho fare molt sovint, va quedar bonissim.

Ingredients.

-500 Grams de arròs (bomba)
- 1 Ceba
-1.5 L. de brou
-8 Xampinyons
-8 espàrrecs
-60 Grams de Formatge parmesà ratllat
-1/2 Cullerada de mantega
-1/2 copa de vi blanc
-Safrà
-Sal
-Pebre negre
-Oli d'oliva


El primer que farem serà embolicar el safrà en paper d'alumini i posar-lo damunt d'un paella perquè amb la calor es torri una mica, amb compte no se'ns cremi,  5 minuts.
Tallem els xampinyons en làmines molt, molt finas.
En una cassola a part posem el brou a escalfar.

Posem oli en una cassola i posem la ceba tallada fina, quan ja hagi agafat color posem en vi blanc i deixem que redueixi.
Posem l'arròs, i els espàrrecs tallats petits, i anem remenant.
A poc a poc li anem tirant el brou calent i remenant, posem llavors el safrà.
Posem la sal i una mica de pebre negre
Un cop esta cuit l'arròs, uns 15 minuts, afegim la mantega i el parmesà, remenem.

Apaguem el foc i posem a sobre les làmines de xampinyons que haviem laminat, amb l’escalfor que desprèn l'arròs quedem cuits al punt.
Llest per menjar.