dimecres, 17 d’octubre del 2012

Tortell



















Aquesta recepta és fàcil, però cal fer-la en 3 parts, i respectar el temps de fermentació de la massa, així que si us decidiu fer.la .. paciència.

Encara que és un Tortell de Reis l'he fet per veure com quedava, i per que a casa ens encanta.
Ho he decorat amb el que tenia a casa, i ho he farcit de cabell d'àngel.



Ingredients.


Per a la massa mare

-75 Grams de farina de força.


-25 Grams de llevat fresc
-25 Ml de llet


Per a la massa

-400 grams de farina de força
-2 ous

-70 Grams de mantega
-50 Ml de llet
-125 Grams de sucre
-ratlladura de llimona
-ratlladura de taronja
-sal
-canyella en pols
-sucre avainillat
-1 ou per pintar i una mica més de sucre
-fruita confitada,o atmella laminada per decorar.
-Cabell d'àngel, crema, massapà, o nata per farcir


Primer preparem la massa mare, desfem el llevat en la llet tèbia i s'hi afegeix la farina. Queda una massa suau que no s'enganxa a les mans.

La deixem reposar a temperatura ambient tota una nit o de dia, mínim 8-10 hores.

Quan hagi passat el temps de repòs de la massa mare barregem la farina, i sucre, una mica de sal, una mica de canyella, el sucre avainillat, la mantega, que aquest freda de la nevera, les ratlladures de taronja i llimona i els ous batuts, seguida anem afegint la llet que l'hem de tenir tèbia, l'anem afegint poc a poc i barrejant la massa.
Afegim la massa mare. Cal pastar almenys 8-10 minuts, això farà que després el tortell ens quedi ben esponjós.

Quan el tinguem el posem en un bol i ho deixem reposar unes 4-5 hores, fins que almenys tripliqui el seu volum.
Agafem la massa i si li posarem massapà o cabell d'àngel entirarem la massa i la anem farcint ,l' emboliquem per donar-li la forma del tortell. Pintem amb l'ou batut, i el tornem a deixar reposar fins que dobli el seu volumen.
Tornem a pintar amb ou i el decorem.


El posem al forn uns 25-30 minuts a 180 graus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.