dimarts, 2 d’octubre de 2012

Mongetes amb xampinyons o bolets

Encara no fa fred per fer àpats que s'han de menjar molt calents, el que anomenaríem "plat" però vaig trobar aquesta recepta i vaig pensar que a casa agradaria, a més és amb llegum, que ses un aliment molt bo.

S'ha de fer amb bolets de temporada però els únics que vaig trobar eren de Rússia ¿?, llavors vaig decidir a fer  la recepta amb xampinyons





  Ingredients.

-400 Grams de mongetes (planxades)
-2 cebes
-pebrot vermell
-pebrot verd
-1 Tomàquet vermell
-mig porro, la part més blanca
-1 Pastanaga gran
-200 Grams de mongeta verda tendra
-2 Grans d'all
-1 fulla de llorer
-oli d'oliva
-sal
-xampinyons o bolets de temporada


Si tenim les mongetes seques les hem de posar en remull 24 hores abans.

Posem a coure les mongetes, ja remullades, amb totes les verdures picades, la fulla de llorer i un raig d'oli.El temps de cocció depèn si ho feu en olla exprés, és molt més ràpid o en cassola normal.
Netegem els xampinyons, o bolets i els passem per la paella amb una mica d'oli. Quan ja tinguem les mongetes fetes incorporem els xampinyons i deixem coure uns minuts més.Rectifiquem de sal.