dimarts, 9 d’octubre de 2012

Sardines arrebossades amb sèsam


La recepta d'avui és del llibre de Ferran Adrià .. aquest llibre és una mina d'idees ... i no sé quina és millor ..
He anat al mercat a comprar Sardines, és un peix bomissin  ja ho sabeu ,i és barat, assequible,i gairebé no s'ha de netejar ...

Aquesta vegada les he fet a la planxa, amb una diferència, primer les he arrebossat en sèsam cru.
Les acompanyem per pastanaga amb una vinagreta amb mostassa.




Ingredients.

-Sardines fresques
-Sèsam cru
-sal
-oli
-Llimona
-pastanagues


per a la Vinagreta

-Oli d'oliva
-Mostassa de Dijon
-Vinagre de Mòdena (o de vi normal)



Primer netejarem les sardines, és ideal si ens ho fan a la peixateria.

Els traiem el cap i els budells.
Les salem i les arrebossem en el sèsam cru.
Posem una mica d'oli a la planxa i les fregim.
Podem posar una mica de suc de llimona per sobre
Tallem la pastanaga, si tenim pelador de patates podem fer tires, i amb l'oli, la mostassa i el vinagre fem una vinagreta,barrejant tots tres ingredients a parts iguals.
Llest per servir.
Nosaltres l'hem acompanyat per uns musclos de roca al vapor i uns brots verds ... Un sopar lleuger i complet.