dimarts, 2 d’octubre de 2012

Canelons de carn

Ja fa molts dies que volia fer canelons. A casa tenen molt èxit però no acostumo fer més de 3 o 4 vegades a l'any.

Encara que pugui semblar molt laboriós i complicat el procés és fàcil, a més que ho faig en 2 dies, un dia per al rostit i al dia següent la resta.
Amb el tema dels canelons cadascú té el seu secret, la seva recepta, el seu truc, jo us proposo uns molt senzills.
Amb aquesta quantitat d'ingredients em van sortir 40, més o menys


Ingredients.

-Carn magra de porc, un tros d'uns 300 Grams
-Carn de vedella, un tros d'uns 300 Grams
-2 Pits de pollastre desossats
-2 cebes
-2 pastanagues
-sal
-pebre
-oli d'oliva
-vi ranci
-Llet
-Farina
-plaques per canelons
-Formatge per gratinar


Per a la beixamel.


-Llet
-farina
-mantega
-sal
-pebre
-nou moscada

Posem sal i pebre a la carn i la posem en una cassola al costat de les cebes i les pastanagues, deixem que agafin color i afegim el vi ranci, ho deixem rostir, més o menys 1 hora.

Un cop aquest fred ho passem tot per la picadora.

En una paella posem una mica d'oli i passem la carn, afegim una mica de farina i llet i anem donant voltes fins que que es desenganxi de les paella. Retirem i reservem.
Coem les plaques per canelons quan la tinguem les posem damunt d'un drap sec, i net. Anem posant la carn i enrotllem. Bé, ja tenim les canelons, ara farem la beixamel. És molt senzill .. posem una mica de mantega en un cassó, i afegim la farina, li donem unes voltes i anem afegint la llet, a poc a poc, si veieu que us queda grumollós cap problema hi ha un truc .. feu servir la batedora elèctrica, queda fantàstic!.

No podem deixar de batre perquè no se'ns enganxi, posem una mica de sal, de pebre i nou moscada, deixem que bulli una mica i espessa.

En una safata col.loquem els canelons, a sobre la beixamel i ja el formatge per gratinar. Llest per servir.