dilluns, 1 d’octubre de 2012

Pa d'espelta

En un bloc de cuina que segueixo sempre posen receptes de pa, i aquest cop m'he animat fer un. Ha quedat , crec que ho puc millorar amb cereals i també fer-ho amb farina integral, és el primer cop que em poso seriosament i m'ha agradat molt poder fer aquest aliment tan bàsic però tan meravellós
Ingredients.

-500 Grams de farina d'espelta
-300 cc de agua
-20 Grams de lllevat per fer pa
-una mica de sal


Posem la farina sobre del marbre de la cuina, afegim el llevat, la sal i anem afegint l'aigua i pastant. La massa esta correcta quan no se'ns enganxa a les mans.

Ideal si tenim amassadora de pa, això ens facilita molt la feina, si no doncs s'ha de començar a pastar amb energia almenys durant 15 minuts. Un cop el tinguem reservem la massa tapada almenys uns 90 minuts, tornem a pastar una mica i tornem a deixar reposar mínim 30 minuts més, així 2 vegades.
Escalfem el Forn a 220 graus, fem la forma que ens agradi al pa, amb uns talls centrals.
Posem al forn uns 15-20 minuts.
Li he afegit rosella per sobre.