dilluns, 8 d’octubre de 2012

Postres de Pinya amb tapioca

Aquesta recepta l'he tret d'un Bloc que segueixo ja fa temps, em dóna moltes idees per a noves!!


La mandioca, iuca és una planta de la família Euphorbiaceae. D'aquesta planta s'obté la tapioca, aliment ric en glúcids com el midó.
Es conrea com a aliment bàsic a molts països tropicals. La tapioca és la tercera font de hidrats de carboni de la humanitat.
La pinya tropical o pinya americana (Ananas comosus) és una planta tropical originària de Brasil, Bolívia i paraguai.
Les postres que us proposo avui porten aquests dos aliments.


Ingredients:

-1 litro de llet

-2 ous
-4 cullerades de Tapioca
-6 cullerades  de sucre
-1 llauna gran de pinya natural o en almívar
-una cullerada petita de vainilla en pols
-un pols de sal



En un bol barregem els rovells d'ou amb mig got de llet.
Muntem les clares a punt de neu.

Reservem
Tallem la pinya a trossets petits

Reservem

Posem en un cassó la resta de la llet, la tapioca el sucre, o deixem bullir, uns 8 minuts.

Retirem del foc i anem afegint la barreja de la llet i els ous a poc a poc i batent.
Després afegim la meitat de la pinya que hem tallat ia continuació les clares muntades a punt de neu.

En les copes que ho anem a servir posem al fons l'altra meitat de pinya i sobre la crema. L'hem de deixar refredar i servir molt fred.

Amb aquesta quantitat us surten 8 copes