dimecres, 10 d’octubre de 2012

Sopa de peix


És la primera vegada que faig sopa de peix, perquè crec que mai podré igualar  la quina fa la meva mare ...
Bé, cal ser valenta...tan malament no pot quedar .. en el llibre de Ferran Adrià segur que puc trobar el secret.
Primer hem d'anar al mercat i comprar almenys un quilo de peix per sopa fresc, i ja a partir d'aquí tot és
fàcil.


Ingredients.
-1 Quilo de peix fresc per a sopa
-9 Grans d'all
-2 Culleres petites de pebre vermell
-1 Ceba (per al sofregit)
-2 Tomàquets madurs (per al sofregit)
-2 Llesques de pa grans tipus pages
-sal
-Oli d'oliva
-3 Cullerades de picada




Primer prepararem un sofregit de ceba i tomàquet, ben fet.
El reservem.

Fem una picades amb un tros de pa fregit, o un carquinyoli, all, julivert, avellaeas o ametlles.
reservem


En una cassola gran fregim amb oli els alls picats, o talladets, quan comencin a agafar color, que no estiguin cremats, afegirem el sofregit que havíem reservat.

A continuació afegirem el peix net i li donarem una voltes, posarem el pebre roig, la donem una voltes més, compte amb el pebre roig que si el fregim massa ens quedarà amarg ... i ja cobrim d'aigua. Ho deixem bullir uns 30 minuts.
Fregim el pa en oli, que ens quedi ben daurat.
colem el peix afegim el pa fregit, i la picada. El triturem tot amb el batedor elèctric.
Rectifiquem de sal.
En aquest punt li podem afegir una mica de licor anisat tipus pastís, jo no ho he fet perquè el gust no ens agrada.