diumenge, 7 d’octubre de 2012

Cigrons amb suc (guisats)

Els cigrons o ciurons  són les llavors d'una planta de la família de les lleguminoses,són una de les plantes cultivades més antigues.

Els cigrons són d'alt valor nutritiu, 100 grams aporten 360 calories, amb un 20% de proteïnes, 6'5% de greixos, 130 mg de calci, 8 mg de ferro i diverses vitamines.


Aquesta recepta l'he tret del llibre al Corpus de la cuina catalana.




Ingredients.

- 500 grams de cigrons
-1 ceba
-1 tomàquet madur
-2 ous durs
-1/2 got de vi ranci
-Un grapadet de avellanes torrades
-oli d'oliva
-sal


Posem en remull els cigrons unes hores abans.
Els posem a coure amb sal, la cocció és llarga, així que molt millor si ho fem amb l'olla Express.


Fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet, quan sigui bé confitat afegim el vi ranci i ho deixem reduir.Afegim les avellanes que hem triturat amb una mica d'aigua de coure els cigrons.

Posem tot en una cassola, els cigrons amb part del seu brou de coure i el sofregit amb les avellanes.
Per servir posem ou dur a sobre