dimecres, 24 d’octubre de 2012

Galetes de Halloween

Ja tenia jo ganes de fer unes galetes de Halloween ... com cada any faig molts panellets no faig res més, però aquest any amb el tema del Bloc m'he motivat ..

La recepta és d'unes galetes de mantega bàsiques i sobre el glacejat amb colorant.
Ideal per fer amb els nens, molt, molt fàcil.


Ingredients

-125 Grams de mantega
-125 Grams de sucre glaç
-1 ou
-sal
-375 Grams de farina
-Essència de vainilla,

sucre avainillat, o canyella, o ratlladura de llimona.

Per al glacejat

-1 Clara d'ou
-150 Grams de sucre glas
-Colorant alimentari


La mantega he d'estar a temperatura ambient, bé tova, si us heu oblidat de treure-la de la nevera no passa res, li doneu un toc al microondes, però que no quedi desfeta ..

Batem la mantega, que ens quedi cremosa,, i anem afegint el sucre, a continuació l'ou i seguim batent,afegim la mica de sal, li podem llavors tirar l'essència que vulguem, de vainilla, o sucre avainillat, canyella, ratlladura de llimona ... etc.
També anem incorporant la farina a poc a poc i batent.
Ho barregem tot molt bé, fem una bola i ho deixem a la nevera com a mínim 2 hores, la massa quedés bastant dura.
Un cop tinguem la massa ja reposada la estenem sobre del marbre, que ens quedi fina, però que no es trenqui i fem les formes, en aquest cas jo he utilitzat uns motlles especials.


Les posem al forn uns 10 minuts a 180 graus.
Les deixem refredar i ja les podem decorar amb les glasas de colors, o amb xocolata de cobertura.

Per fer el glacejat de decoració:
Batem la clara d'ou a punt de neu, que quedi ben ferma li anem afegint el sucre i batent sense parar, la quantitat de sucre que he posat és més o menys exacta, però cal anar veient la consistència que ens queda. Afegim el colorant i ja tenim a punt la glaça per decorar les nostres galetes.
Si fem glasas no les podem deixar reposar molt perquè s'assequen, així que sempre es fan en l'últim moment, per exemple mentre es refreden les galetes.