divendres, 5 d’octubre de 2012

Pa de motlle




Ahir vaig anar al supermercat Veritas que tenen Farines ecològiques de tot tipus i vaig comprar d'espelta, de blat de moro, integral ... llevat .. una mica de tot.

Això de fer pa m'ha encantat però cal millorar.
A la recepta poso 300 cc d'aigua, però potser cal més o menys segons la humitat de la farina, per saber si la massa està en el seu punt ha de desenganxar-se de les mans.
En aquesta ocasió vaig fer servir farina d'espelta i farina integral a parts iguals i les llavors que tenia de lli, pipes de carbassa i pipes de gira-sol. i per sobre sèsam cru ..





Ingredients


-500 Grams de farina de força o d'espelta, integral...etc
-300 ml d'aigua
-50 g de llet
-1 cullerada de mantega
- sal
-25 g de llevat fresc



Posem la farina sobre del marbre fem un forat i anem afegint una mica de sal, el llevat (millor desfer abans en una mica d'aigua tèbia) la mantega a temperatura ambient, la llet, l'aigua i anem pastant. Si li posarem llavors les incorporem i pastem una mica més.

Ideal si tenim un motlle rectangular, com de Plum cake, sinó el que tinguem, l'engreixaren amb mantega o posem un paper de forn. Posem la massa dins i deixem que reposi fins que dobli el volum més o menys 60-80 minuts.
Escalfem el forn a a uns 220 graus i posem el pa, uns 40 minuts.















Us poso al foto d'un altre pa de motlle que he fet, aquest amb 200 grams de farina de força i 300 de farina integral ecològica, comprada a Veritas.
Igual que l'altre li he posat les llavors .... aquest pa pot durar 3 dies o més i sempre és tendre i bonissim ... us animo a que ho feu a casa, és molt, molt fàcil






Amb llavors de lli, pipes de carbassa, pipes de gira-sol, civada, farina integral i farina d'espelta.






Aquest està fet amb farina de blat sarraí. farina blanca, nous, lli, pipes de gira-sol i sèsam.


Amb Farina de sègol i farina integral, llavors de liuno, i pipes de gira-sol, sobre li he posat llavors de rosella.

Un pa dens amb molt gust.