divendres, 5 d’octubre de 2012

Panellets. La recepta







Les fotos són dels que vaig fer l'any passat

Encara falten molts dies per fer panellets però vaig a penjar la recepta per si, quan arribi el dia, us animeu fer.los

Els he fet tota la vida, jo diria des que tinc 12 o 13 anys i m'encanta, és molt creatiu, molt fàcil i el resultat és espectacular, i si ... estan boníssims!!
Vaig a posar les quantitats  per a 1 quilo.



Ingredients.


-250 Grams de ametlles mòltes
-250 Grams de sucre
-150 Grams aprox. de patata
-Ratlladura de llimona
-200 Grams de pinyons
-200 Grams d'ametlla granet
-100 Grams de coco
-ous
-Maizena

També podem fer-los de xocolata o codonyat, com a la foto, o amb cireres confitades.
Primer bullim la patata amb pell, un cop està ben cuita la pelem i la deixem refredar.
Barregem el sucre amb l'ametlla la ratlladura de llimona i la patata, cal treballar bé que quedi la massa ben compacta. fer-ho amb les mans, sense problema, és una massa una mica enganxosa però s'ha de fer així.
Un cop tinguem la massa la deixem reposar un parell d'hores.
Separarem la massa en diverses parts, segons les varietats que anem fer.

Per fer els de coco agafem una part de la massa i la barregem amb el coco ratllat, ben pastat, fem unes boles i les passem per rovell d'ou, li donem la forma que ens agradi i les posem al forn uns 10 minuts a 200 graus.

Per fer els de pinyons agafarem part de la massa i farem unes boles, les passarem per maizena, després per clara d'ou, hem de tenir els pinyons barrejats amb el rovell d'ou, per a finalitzar enganxem en les boles els pinyons, posem al forn uns 10 minuts

Igual fem amb els d'ametlla, la posem amb el rovell d'ou i enganxem a la massa que hem passat per maizena i clara d'ou. i al forn.

Per fer els de codony estenem la massa i posem trossos de codony dins, enrotllem i després el tallem en porcions, ho passem per rovell d'ou,  empolvoreu amb sucre i al forn.

Si els fem de xocolata hem de fer unes boles, passar-les per ou batut i donar-li la forma que volem.Els posem al forn uns 10 minuts.
La xocolata el desfem al bany maria, i quan es tèbia posem una mica sobre o bé directament banyem el panellet.


Com a consell us diré que no compreu la ametlles senceres perquè no quedan , cal comprar.les ja mòltes, les ametlles tenen uns olis que en fer-ho a casa és molt dificl trobar el temps just i us poden quedar o molt "oliosos" o molt secs, és millor sempre comprar l'ametlla mòlta, i una altra cosa.... Marcona, de bona qualitat 
com els pinyons, això sempre és garantia de que us quedin uns fantastics  panellets.
Aquests portan patata, es poden fer sense, però queden excessivament dolces, podem posar-li menys quantitat, però una mica en la massa fa que ens quedin molt millor.





Panellets 2012












Panellets 2013






Panellets 2014