diumenge, 7 d’octubre de 2012

Pa de brioix


Com aquests dies he descobert les receptes de pa i queden molt bé m'he animat ha fer-ho d'altre tipus, fins i tot m'ha ajudat Aniol per pastar.
Queda tipus brioix, sense ser dolç, encara que porta una mica de sucre.


Aquest es fa amb una massa mare que deixarem reposar, això farà que el pa quedi més esponjós.




Ingredients.


Per a la massa mare.

-150 grams de farina
-1 tassa d'aigua tèbia
-1 sobre de llevat sec per fer pa
-una mica de sal
-una mica d'oli de oliva o girasol



per a la massa


-600 grams de farina
-2 tasses d'aigua tèbia
-una mica de sal
-una mica de sucre
-una mica d'oli d'oliva o gira-sol




Preparem primer la massa mare barrejant la farina, amb el llevat desfet en l'aigua, una mica de sal i 3 cullerades d'oli.
Quan ho tenim ben barrejat ho deixarem reposar en un bol, tapat, unes 2 hores.



Per fer la massa barrejarem la farina, amb l'oli, unes 3 cullerades també, una mica de sal, una cullerada de sucre, i l'aigua, ben barrejat, llavors afegirem la massa mare i seguirem amassant, uns 10-12 minuts, aquest pas és important per que després el pa ens quedi molt esponjós
En aquest punt és quan jo li poso les llavors, també li podríem donar gust amb orenga o formatge, o sobrassada  o posar-li una mica més de sucre perquè ens quedi més dolça, o una mica de mel .. trossets de xocolata...
Tornem a deixar reposar la massa mas o menys 1 hora.
La tornem a pastar i li donem la forma que vulguem, en un pa gran, o panets més petits .. ho deixem reposar uns 15-20 minuts.
Escalfem el forn a uns 200 graus, posem el pa uns 30-40 minuts.
Llest!


us segueixo animant a que ho feu temps que és molt fàcil, no cal saber molt de cuina, ni cal tenir molt de temps, és creatiu i divertit!