dilluns, 8 d’octubre de 2012

Moniatos amb mel i nata

El moniato o batata o patata de Málaga  és una planta  conreada per la seva arrel tuberosa comestible. Originària de Llatinoamèrica, on fa part des de l'època precolombina de la dieta local, va arribar a Europa al segle XVI i s'ha difós àmpliament per tot el món.

100 grams de moniato per dia són suficients per a eliminar i fins reduir significativament la manca de vitamina A.

La composició química de la Mel és principalment una barreja de dos sucresglucosa o dextrosa .


Encara encara fa calor ja han arribat  els productes de Tardor.
Avui a Casa Ametller he comprat uns moniatos preciosos i i els he ficat al forn!
La recepta és del llibre El menjar de la família, de Ferran Adrià.
Els podem acompanyar per nata semi-muntada


Ingredients.

-Moniatos
-mel
-sucre
-Nata



Posem els moniatos al forn a uns 180 graus més o menys 40-50 minuts.
Si els volem acompanyar per la nata la muntarem, sempre ben freda, i li afegirem 2 cullerades de sucre.
Quan tenim els moniatos cuits els partim per la meitat i posem per sobre la mel.
Es serveixen calents, acompanyats de la nata semi-muntada