dilluns, 13 de maig de 2013

BICA




Avui, amb permís de la gent de Galícia, he fet una Bica ..
He vist diverses receptes però al final m'he decidit per aquesta, l'he estat totalment fidel a la recepta publicada.
Amb aquesta coca podem donar de berenar almenys a 20 persones, per que és molt dolça, molt intensa .. bonissima!
.. sens dubte un dels millors Pans de Pessic que he provat, gràcies a Mary del bloc "cuchillito y tenedor" que comparteix amb tots les seves receptes






Ingredients.

-9 clares d'ou
-400 grams de sucre
-375 ml de nata 35%
-375 grams de farina
-2 cullerades de anís
-Sal
.Canyella

Primer hem de muntar la nata ben ferma, per això ha d'estar molt freda. Reservem.
Muntem les clares a punt de neu, amb una mica de sal perquè quedin ben fermes, quan ja gairebé les tenim afegim l'anís i el sucre.
Seguidament afegim la farina tamisada sense moure molt la massa, sempre remenant en la mateixa direcció perquè no se'ns baixin molt les clares que hem muntat .. i per últim incorporem la nata que havien muntat.
Posem la barreja en un motlle, perfecte si com sempre indico, tenim un paper especial per al forn.
Empolvorem amb sucre i canyella
Introduïm al forn calent a 180 graus durant 45 minuts.
Una bona manera de que la massa ens pugi bé és tenir el forn molt calent a 200-220 graus i en el moment de posar la Bica baixar a 180 graus, i quan acabem la cocció no treure-la de cop, deixar almenys 10 minuts que vagi baixant de temperatura dins del forn.









I un altre dia vaig fer una Bica mes petita amb la mitat de la recepta.