dijous, 23 de maig de 2013

Hamburguesa grega


No se realment si aquestes hamburgueses les fan el Grècia, li he posat aquest nom perquè els ingredients són els mateixos que en el amanida Grega, fins i tot  la salsa per acompanyar és igual.
Les hem acompanyat per uns brots verds i una salsa amb formatge fresc batut.

Ingredients.

-300 grams de cigrons
-1 ceba tendre
-1 dent d'all
-1 cullaradeta de llevat en pols
-3 cullarades de pa ratllat
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva
-Julivert
-Comí

Per a la Salsa

-Sal
-Formatge fresc batut o iogurt grec
-Ceba tendre
-Pebre vermell picant
-Comí
-Oli d'oliva

Els cigrons els podem utilitzar de pot, com sempre els que jo he utilitzat els he remullat a casa i els he cuit amb una mica de sal.

Amb una batedora elèctrica es trituren els cigrons juntament amb la ceba, el gra d'all, se li afegeix una mica de sal, de comí mòlt, el julivert, una mica d'oli i quan ja estigui tot ben triturat hi afegirem el pa ratllat.
Deixarem reposar la pasta a la nevera fins que ens quedi freda.
Formem les petites hamburgueses i les fregim en oli calent.
Per fer la salsa batem el formatge amb les espècies i hi afegim la ceba ben picada i un raig d'oli.