dimecres, 8 de maig de 2013

Pastís de poma Royal Gala


Un altre pastís de poma.
En aquest la diferència és que les pomes no són Golden, són Royal Gala, i en aquest cas només els he tret el cor i he deixat la pell.
El resultat ... espectacular, un pastís tipus púding amb un intens gust de poma.

Ingredients.

Per a la base

-200 Grams de farina
-2 cullarades de llevat
-80 grams de sucre
-1 rovell d'ou
-130 grams de mantega
-1 cullerada de vainilla
-Sal
-Llet

Per al farcit

-3 Pomes
-Suc de llimona
-200 ml de nata liquída
-2 ous
-100 grams de sucre
-Canyella mòlta

Primer prepararem la base.

Barregem la farina amb el llevat, anem afegint la mantega, una mica de sal, el rovell d'ou, la vainilla i afegirem una mica de llet fins que ens quedi una massa que no se'ns enganxi a les mans.
Fem una bola amb la massa, l'emboliquem amb paper film i la fiquem almenys 1 hora a la nevera.
Traiem la base de la nevera i la posem en un motlle, a la base i pels costats ben repartit.

Tallem les pomes en làmines sense pelar-les, les ruixem amb el suc de llimona, i anem col · locant els trossos sobre de la massa base.
Batem la nata amb els ous, el sucre i una mica de canyella mòlta.
Posem aquesta barreja sobre de les pomes.
Introduïm al forn calent a 180 graus 45 minuts.