dilluns, 13 de maig de 2013

Llom ibèric



Aquesta és la tercera recepta que penjo de Llom Ibèric.
Sempre utilitzo l'ibèric per que tot i la diferència de preu val la pena per que és mes suau de textura i no és gens estellós.
El millor d'aquest tipus de receptes és que no embrutes res, no dóna gens de treball i com es pot menjar fred el deixo al forn i llest per menjar en qualsevol moment.


Ingredients.

-LLom Ibèric
-Ceba
-conyac
-oli d'oliva
-Sal
-Pebre
-50 ml de nata líquida
-avellanes
-Ametlles
-Unes tires de bacó
-Poma


Obrim el llom en forma de llibre i li posem dins la poma pelada i tallada a làmines i les tires de bacó, el tornem a tancar el salpebrem i el posem en una safata per al forn.

En aquest cas ho he acompanyat amb unes cebes i unes patates.
El ruixem d'oli i una mica de conyac, ho posem al forn calent mes o menys uns 45-50 minuts a 200 graus
Quan ja el tinguem fet el traiem de la safata, i ho deixem refredar per poder-lo tallar.El suc que ens ha quedat a la safata el podem barrejar amb la nata líquida unes quantes ametlles i avellanes, ho triturem i quan servim la carn tallada amb les patates ho ruixem, calent, per sobre.
Si no simplement el ruixem amb el seu propi suc, fred o calent