dimecres, 1 de maig de 2013

Mandonguilles amb carxofes i Moixerrnons


En haver nens a casa les típiques mandonguilles són inevitables  però algunes vegades cal variar una mica la recepta perquè els agradin a ells i també als grans...
avui he "inventat" aquesta combinació, amb el que tenia a casa, i han quedat .. uhm!


Ingredients.


-250 grams de carn picada de vedella
-250 grams de carn picada de porc
-1 rovell d'ou
-1 cullerada de pa ratllat 
-Una mica de farina
-6 carxofes
-Un grapat de Moixernons
-1 pebrot verd
-1 ceba
-2 dent d'alls
-Sal
-Pebre
-Julivert picat
-Aigua o brou

 

Barregem les carns amb una mica de sal, pebre, julivert picat, el rovell d'ou i el pa ratllat.
Formem les mandonguillesles pasem per la farina i les fregim en oli calent.
Reservem.
Netegem i tallem les carxofes i les passem per una paella amb una mica d'oli fins que agafin una mica de color.Las reservem.
És recomanable posar a hidratar amb aigua els Moixernons, perquè quedan millor i també perquè alguna vegades tenen encara una mica de terra.
En una cassola posem una mica d'oli i fregim la ceba, les dents d'all i el pebrot verd tot ben picat, que ens quedi ben cuit, no cremat.
Si volem ho triturem amb el batedor elèctric
Quan ja el tenim posem les mandonguilles, les carxofes, i els Moixernons escorreguts, cobrim d'aigua i els deixem coure uns 20 minuts.
Ho hem acompanyat d'arròs al vapor amb Curry, i de postres ... pastís de formatge amb panses.