Un simple però aromàtic pollastre al forn.
En aquest cas gairebé no li he posat guarnició, només unes patates, la veritat és que per fer pollastre al forn ami m'agrada posar-li unes pomes, però a casa després no les mengen, només m'agraden ami, aixi que com aquesta vegada jo no ho vaig a degustar he prescindit d'elles.
El vaig preparar a la nit, ho vaig deixar a la nevera i ho he posat al forn de bon matí, afegim les patates, per menjar al migdia, calenta oa temperatura ambient, o fins i tot fred si queda algun tros, cosa que dubto.
Es denominen herbes provençals o de la Provença a una barreja de plantes culinàries assecades i originàries de les zones mediterrani i en particular de la Provença al sud de França.
La composició d'aquesta barreja agrupa a la farigola, el marduix, l'orenga, el romaní, l'alfàbrega, el cerfull, l'estragó, el llorer, la sajolida, l'espígol (lavanda), etc.
Ingredients.
-1 Pollastre sencer, net
-Herbes provençals: Farigola, romaní, alfàbrega, orenga
-Sal
-Pebre
-Vi Blanc
-Llimona
-Oli d'oliva
-Alls
Fem una barreja amb les herbes provençals, els alls picats, l'oli, una mica de vi i pebre. Pintem amb aquesta barreja tot el pollastre i li posem una mica també a l'interior amb un bon tros de llimona.
Ho introduïm al forn calent a 190 graus uns 90 minuts.
De tant en tant, amb un cullerot ho anem regant amb els sucs que hi ha a la safata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.