diumenge, 19 de maig de 2013

Coca de "moje"amb massa de patata






 A aquesta coca li diuen coca de moje. La recepta original porta el tomàquet triturat i no porta ceba.
Al posar-li patata bullida queda una massa molt suau i esponjosa.


Ingredients.

Per a la massa

-500 Grams de farina 
-125 Ml d'oli d'oliva suau
-200 Grams de patata Bullida
-25 Grams de llevat fresc
-1 Got d'aigua
-Sal


Per al "Moje"

-1 Pebrot vermell
-1 Pebrot verd
-1 ceba
-1 Dent d'all
-2 Ous durs
-2 Petites llaunes de tonyina
-Tomàquet natural, o de llauna
-Orenga
-Oli d'oliva



Primer preparem una massa: en l'aigua tèbia desfem ell levat, aixafem la patata ja cuita, ho podem fer amb una forquilla.
Anem incorporant l'oli, i la farina, ens ha de quedar una massa suau que no s'enganxi a les mans.
Estenem la massa a la safata per al forn i la tapem amb un drap, la deixem reposar fins que dobli el seu volum, més o menys una hora.
Preparem el "moje".
En una paella amb una mica d'oli sofregim els pebrots, la ceba, l'all, i el tomàquet cal deixar-ho ben cuit però no sec, per que s'acabarà de coure de fer al forn.
Quan ho tinguem ja fora del foc li afegim la tonyina i els ous durs tallats petits.





Quan la massa hagi doblat el volum la fiquem al forn calent a 180 graus uns 20 minuts.
La traiem del forn estenem el "moje" per sobre, empolvorem amb orenga i la tornem a posar al forn uns 30 minuts mes.

Com veureu a les fotos jo he utilitzat tomàquets Cherry perquè els havia comprat per a una altra recepta que al final no vaig fer, així que els he aprofitat.