dimarts, 6 de març de 2012

Botifarra esparracada i mongetes

Avui  farem un dinar molt català: farem les mongetes amb botifarra però de una manera molt especial. El plat es diu Botifarra esparracada i mongetes. Aquesta recepta la he tret de un llibre del Ferran Adrià que em van regalar per nadal.
Ingredients (per 5 persones)
-5 botifarres
-400 grams de xampinyons.
-3 dents d’all
- Romaní
- Vi ranci o blanc
- Oli, sal i pebre
- 300g de mongetes
Trèiem la pell de les botifarres i els hi donem forma de mandonguilla. Les fregim amb una mica de oli amb els alls tallats, i el romaní. Un cop quedin una mica cuites, hi tirem el vi. Hem de netejar i tallar els xampinyons, i fer-los cuits ala paella amb una mica de oli i sal. Afegim els xampinyons a la cassola amb la botifarra. Rectifiquem de sal i pebre i per donar-li un toc de color hi posem una mica de julivert. Ho deixem coure tot junt uns 15 minuts.
Les mongetes les vaig posar en remull el dia abans i les he cuit a la olla exprés una hora.



Espero que us agradi aquet plat: res mes català que la botifarra amb mongetes!