dimecres, 21 de març de 2012

Faves a la catalana

Ahir vaig estar comprant al Mercat de La Estrella, com és temps de faves he recuperat una recepta que tenia guardada de fa temps i aqui la teniu.

Ingredients.
-1 kilo i mig de faves ( desgranades queden 1/3)
-1 tall de cansalada viada
-1 tall de butifarra de faves
-1 tall de botifarra blanca
-1ceba
-2 tomàquets
-1gra d'all
-1 fulla de llorer
-unes fulles de menta
-oli
-sal

Es pelen les faves (si són fresques,també podem ser congelades) , en una cassola es posa un raig d'oli i quan és calent s'hi tira la cansalada tallada a tallets, la fregim uns minuts i la retirem. En el mateix oli hi posem la ceba ratllada, es sofregeix desprès s'hi tira el tomàquet ratllat, es deixa coure uns 5 minuts, llavors hi tirem el llorer, la menta , les faves i la cansalada li donem unes voltes i ja hi podem tirar l'aigua calenta fins que siguim cobertes i es deixa coure 30 minuts aprox.,5 minuts abans d'acabar hi posem l a botifarra blanca i la negra tallada a trossos.



El gust de les faves és molt particular i la textura , encara que siguin de color verd no ens enganyen, són llegums!.