dissabte, 17 de març del 2012

Empanada de tonyina

La recepta d'avui és totalment inventada. Volia fer una empanada, n'hi ha de mil maneres, formes, farcits, he buscat receptes, i al final he pensat en fer una pròpia, que s'assembla o és igual a altres, però aquesta l'he personalitzat. Alfonso, que és de molt bon menjar i molt crític amb el que faig m'ha dit que és la millor que a menjat mai, bé s'ha passat, però estava bona segur. Ho sento jo no l'he provat, els ingredients del farcit no són del meu gust.


Ingredients.

Per a la massa

-400 Grams de farina, aproximadament.
-25 Grams de llevat fresc.
-oli
-sal
-100 ml d'aigua
-1ou

Per al farcit.

-1 Pot de Bonítol en oli
-1 Pot de pebrots del piquillo 
-1 ceba
-1 Pebrot verd
-olives sense pinyol












Posar la farina sobre del marbre, afegir una mica de sal, l'ou, un bon raig d'oli el llevat i una mica d'aigua tèbia, pastar amb les mans rapidament, anem afegint una mica d'aigua fins que la massa ja no se'ns s'enganxi a les mans, si no heu fet mai massa no us preocupeu perquè sembla que s'enganxa pel marbre, per les mans però conforme vas pastant es va desenganxant i al final queda una massa llisa i no enganxosa

Quan ja tenim la massa la emboliquem en una drap i la deixem reposar.
Preparem el farcit, fregir una ceba tallada molt fina i un pebrot verd, quan ja està ben fet retirem del foc i hi afegim els pebrots del piquillo, les olives, tot talladet, i el bonítol esmicolat.

Estirem molt bé la massa, que quedi fina ja que en coure al forn creix i no volem que quedi molt gruixuda, fem la forma que volem que quedi l'empanada, fem 2 una per a la as i una altra per tapar. Posem el farciment i tapem, jo m'he permès fer uns dibuixos amb una mica de massa que ha quedat. Posem al forn uns 30 minuts a 190 graus.
Bé si us decidiu fer-la veureu que és fàcil, queda molt bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.