dimecres, 28 de març de 2012

Pomes amb canyella i llimona

Els que visiteu el meu Bloc ja sabeu de la meva devoció per les Pomes, tant en salat com en dolç, crues, de qualsevol forma o en qualsevol moment em sembla una fruita fantàstica.
N'hi ha de moltíssimes varietats, potser les que més coneixem aquí són la Golden Delicious,Gala, Reineta, Pink Lady,Starking,Verde Doncella, Granny Smith, Fuji...

He llegit que la marca Apple INC va posar el nom de Macintosh als seus ordinadors per que és una varietat de Poma les Mcintosh, és molt curiós!.

aquesta recepta és simple, la faig sempre que les pomes, preferentment Golden, estan bé de preu i les preparo per a 2 o tres dies.

Ingredients.

- 2 quilos de Pomes
- 4 cullerades de sucre
-1 branca de Canyella

-Pell de 1 llimona


Posem en un cassó una mica d'aigua, no cal posar molta perquè les pomes deixen anar bastant, una pell de llimona, la canyella ,el sucre, i les pomes tallades, tapem i deixem bullir uns 10 minuts.
També es pot fer compota però llavors cal posar més sucre i deixar-ho bullir més temps, a nosaltres ens agrada així i si no volem tant sucre posem només una cullerada i també queda molt bé.

A temperatura ambient, calent, fred a la nevera, per berenar, de postres, a tota hora, bonissim!