dilluns, 5 de març de 2012

Estofat Irlandes

Avui com es dilluns i la setmana sembla que serà complicada, he decidit cuinar una cosa fàcil, barata i que els hi agradi a tots.  Ho faig al mati perquè així els nois ja ho tenen preparat quan arriben a casa pel migdia. Ho faig a la olla exprés perquè la cocció de la carn ha de ser bona i amb aquesta olla queda mes saborós. Avui estofat irlandès! Aquesta recepta es fa originalment amb xai però jo he optat per ferla amb vedella, perquè ens agrada més. Ho acompanyem amb uns bròquils al vapor i es un dinar complert.
Ingredients
-500grams de carn de vedella.
- 3 cebes
-3pastanagas
- 2 dents d’all
- 6 patates
- un farcell d’herbes
-oli
- sal i pebre
Posem la olla amb oli. Salpebrem la carn i mes tard la fregim. Quan ja estigui feta la retirem i posem amb el mateix oli les cebes i els alls tallats perquè quedin ben cuits. Afegim la pastanaga tallada amb rodanxes: ho remenem. Afegim les patates ‘’mal tallades’’. Aboquem la carn i l farcellet de herbes. Cobrim de aigua, rectifiquem de sal i tanquem la olla exprés. Amb uns 40 minuts esta ja llest. Hi ha gent que al estofat li posa tomàquet: jo crec que en aquest plat no es necessari.