dilluns, 3 d’octubre de 2016

Blundt cake amb crema d'especulos

Avui he enfornat un bundt cake amb crema de Speculoos que vaig comprar en el meu viatge a França.

Tinc tota la casa fent olor a Especuloos, encara sort que l'olor no té calories !!


He llegit que aquest tipus de crema és típica a Flandes i porta moltes especies, com Canyella. Gingebre, nou moscada,cardamon, coriendre i pebre, encara que sembla que es pot adaptar segons el gust de cada persona, com gaire be totes les receptes..oi?

Ingredients

-200 grams de farina
-200 grams de sucre
-1 cullaradeta de llevat en pols
-120 ml d'oli de girasol o d'oliva suau
-1 una mica de sal
-160 ml de nata 35%
-4 ous
-suc de llimona
- 4 cullerades de crema de Especuloos
-gotes de xocolata


Afegim a la nata una cullerada de suc de llimona i ho deixem reposar uns minuts, veurem que es formen grumolls.

Reservem.
Batem els ous amb una mica de sal i el sucre.
Anem afegint l'oli sense deixar de batre, afegim la crema d'especuloos, i per últim anirem afegint una mica de nata i farina amb el llevat, nata i farina fins que ho haguem barrejat tot, afegim les gotes de xocolata.
Ho posem en un motlle, si teniu un blundtcake us quedarà molt bonic, ja ho veieu a les fotos, però si no qualsevol motlle ben engreixat o amb paper especial ens ve bé, introduïm al forn calent a 180 graus uns 70 minuts.
Hi ha que deixar-lo refredar abans de treure del motllo per que se'ns pot trencar.