dijous, 27 d’octubre del 2016

Fessolets ull negre

L’ull negre  és el tret més característic d’aquest fesol a LlatinoamèrIca,on tenen força èxit en diuen frijol de careta o de carilla a, i també és molt popular en el sud dels Estats Units, que, actualment, n’és el primer productor del món.,de fet els que trobem a Catalunya solen tenir aquesta procedencia.
Són un aliment d’ús corrent a Portugal, on se solen fer amb amanida .també són consumits a Àfrica a Grècia, Turquia i el Pròxim Orient, en canvi són desconeguts en la gastronomia francesa.
A casa els hem consumit sempre, la meva mare  als comprava i els cuinava quan jo era petita.
Avui ens els menjarem simplement bullits, per acompanyar un peix a la planxa, per exemple

Si no els mengem tots els podem deixar a la nevera i l'endemà saltajar-los a la paella amb una mica d'all, o bacó, o en fred en una amanida ....Fesolets, fesolins, fesols de l´ull negre, caragirats, escurçatites, guixons, fesols de careta, sabatetes de puta... sempre estan deliciosos !!!


Els llegums tenen quantitats importants de ferro, coure, carotenoides, vitamina B1, niacina, i constitueixen una font important d'àcid fòlic. En la majoria dels casos les llegums posseeixen entre el 20% i el 25% del seu pes en proteïnes
Aquest grup d'aliments aporten una gran quantitat de nutrients, sobretot, fibra.
Són molt beneficiosos per a la nostra salut, per això és important consumir-los, per poder prevenir i tractar diverses malalties.
La quantitat d'hidrats de carboni en els llegums és d'al voltant del 60%, contenen també polisacáridoso sucres complexos com el midó, sucres simples com la sacarosa, glucosa, fructosa, galactosa rafinosa i la estaquiosa, i oligosacàrids sovint presents en les parets cel·lulars , que els proporciona les seves especials característiques de textura.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.