dilluns, 3 d’octubre de 2016

Canelons d'albergínia amb carn, espinacs i formatge ricotta


Aquesta recepta és una mica la barreja d'altres receptes, es pot fer amb altres farcits però a casa la vaig fer amb Ricotta i espinacs i amb carn, així tots contents.
Els van agradar molt i no sabien dir-me quins els havia agradat més, van volar de la 
safata !!!
Pensava que aquesta recepta m'anava a donar molta feina, però en realitat ha resultat molt fàcil fer-la.
La salsa de tomàquet la podem fer casolana o de pot, que sigui de bona qualitat,es una pena  no tenir conserva del poble, la que fa la Teresa, per que amb diferència és la que queda millor.


Ingredients


-300 Grams de carn picada, vedella i porc
-300 Grams d'espinacs frescos
-150 Grams de formatge ricotta
-3 albergínies
-1 Rovell d'ou
-2 Cullerades de pa ratllat
-sal
-Pebre
-Orenga
-Formatge ratllat
-Oli D'oliva
-400 Grams de salsa de tomàquet





Sense pelar tallem les albergínies a lamina no molt fines.
Les salem bé i les deixem suar,almenys una hora , després les assequem bé.

Les posem a sobre d'un paper  per forn, ben esteses, i la posem al forn calent a 180 graus uns 20 minuts.

Mentre podem preparar els farcits.

Per fer les de carn.
Posem en un bol la carn picada, afegim sal, pebre, un rovell d'ou i una mica de pa ratllat.
barregem bé, fem unes petites mandonguilles però amb forma allargada, les arrebossem en farina i les fregim en oli calent, quan les traiem de l'oli les deixem a sobre d'un paper absorbent.

Per fer les d'espinacs i ricotta.
En una paella amb una mica d'oli posem els espinacs, deixem que de deshidratin i quan perdin tota l'aigua les retirem del foc.
Les posem en un bol amb el formatge Ricotta, sal i pebre, ho barregem bé.

Preparació.

En una safata per al forn posem una base de salsa de tomàquet, espolvorem amb orenga.

En un tros de albergínia posem una de les porcions de carn, i ho enrotllem com un caneló.
Fem el mateix amb els espinacs i el formatge.
Posem aquests petits canelons sobre de la salsa de tomàquet i posem mes salsa de tomàquet per sobre, i el formatge ratllat.
Gratinem al forn.
El servim  calent.