dissabte, 8 d’octubre de 2016

Lasanya de carn, albergínia i xampinyons


Aquesta és una lasanya adaptada als gustos de casa, senzilla, però deliciosa.
Ja no se  dir-vos si és molta feina o no, per que com m'agrada cuinar i m'ho passo bé no m'importa l'estona que estic a la cuina per que ho gaudeixo molt.


Ingredients 

-Plaques de lasanya 
-500 Grams de carn picada de vedella i porc 
-2 albergínies 
1 ceba
-200 gram de xampinyons
300 grams de salsa de tomàquet
-Vi blanc 
-Sal 
-Pebre 
-Llet 
-una mica de farina 
-Nou moscada 
-Mantega 
-Formatge per gratinar


Les plaques de lasanya que he comprat no necessito bullir-, així que això ens facilita molt la recepta.
D'altra banda tenim preparada la salsa de tomàquet que podem fer nosaltres mateix o comprar una salsa ja preparada de qualitat.

Tallem les albergínies a tires i els posem sal.
Deixem que suïn, així ens assegurem que no ens quedaran amargues, més o menys 1 hora.
Després amb paper de cuina les secamos.Las tallem petitones.
En una paella amb una mica d'oli les sofregim.
Reservem.
Netegem els xampinyons i els tallem a làmines, en una paella amb una mica d'oli també els sofregim.
Reservem.
Tallem molt petita la ceba i la sofregim bé, que ens quedi transparent, afegim llavors la carn picada, deixem que es faci al punt, que no ens quedi seca, afegim sal, pebre i una mica de orenga.

Fem una beixamel, com sempre. 
Reservem.


Ara muntem els pisos de la lasanya posant una mica de beixamel al fons d'una safata per a forn, una làmina de pasta una part de la carn, una de les albergínies, xampinyons i salsa de tomàquet, una altra lamina i repetim.

Acabem amb una làmina de pasta, tomàquet i beixamel, formatge ratllat i al forn a gratinat.